Bästa jobben för mammor som är hemma

Published by adminy on

Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen; att vara mammaledig är en fantastisk möjlighet och en tid som ingen vill vara utan. Ibland genererar den både tillfälle och tankar till att göra något annat och många mammor utnyttjar tiden till att skapa en inkomstgivande bisyssla hemifrån.

Ett tips är att gräva där du står och känna en glädje i det du gör för ofta är det så att det handlar om någon form av tillverkning eller försäljning. Här ska vi ta fram lite olika förslag på vad du kan sysselsätta dig med hemifrån när det gäller försäljning.

  • Välj en produkt som tilltalar dig själv
  • Lär av de som kan och utveckla konceptet för din egen räkning
  • Sälj på ett positivt sätt till dina vänner, de utgör en bra referens
  • Har du en intressant och specifik kunskap kanske du kan sälja dig själv

Produktförsäljning – välj med varsamhet

Försäljning av produkter är ett av de äldsta yrken som finns. Förr bytte man varor med varandra, idag är det heltidsjobb och skapar egna försäljningsavdelningar på större företag. Det har alltid varit viktigt att sälja bra produkter och på ett korrekt sätt. Garanti runt hörnet och falska dåliga kopior är ingen intresserad av. Grunden är att sälja något som du själv skulle kunna tänka dig att köpa och använda. Du skall med stolthet kunna berätta om produkten, visa på positiva effekter eller upplevelser och att du själv nyttjar den för egen vinning. Det kan vara rengöringsmedel, hudvårdsprodukter, kläder och konfektion. Bra, nyttiga och användbara saker till ett vettigt pris.

När du hittat en typ av produkt som du gillar och använder och kan tänka dig att rekommendera vidare till dina vänner så har du kommit något på spåret. Det är svårt att starta från noll med försäljning så vänd dig till företag och personer som redan idag säljer den vara du är intresserad av. Be att få följa med i verksamheten och lära dig. Vad finns det för uppbackning från huvudföretaget i form av marknadsföring, säljstöd och kollegor? Behövs det ett startkapital, inköp av varor eller är det helt fritt att starta? Finns det någon grundlön eller är inkomsten helt baserad på antal produkter du säljer?

Tips på olika produkter och tjänster att sälja

Städ- och rengöringsprodukter är ofta en bra inkörsport, alla städar mer eller mindre ofta. Hitta en produktserie som tilltalar dig och har något speciellt att erbjuda, miljövänligt eller effektivt och drygt. Hudvård och hälsa, må bra vill alla och det finns en uppsjö av företag som säljer bra produkter för både honom och henne. Är kläder ditt stora intresse så gräver vi där. Ett annat försäljningsjobb är att sälja på din specifika kunskap om ett område. Försäkringar, specialinriktade försäkringar för till exempel hund och katt. Viktigt här att kunna det du säljer och röra dig i den kundkrets som skall köpa produkten.

Smak är ytterligare en försäljningspunkt, matvaror av bra märke. Kanske svensktillverkat, ekologiskt godis? Specialkunskap inom finanser och ekonomiska investeringar, hälsa och träning med produkter och tjänster. Har du ett specialintresse har säkert fler som är intresserade av att lära sig och lyssna på din kunskap. Det blir en win-win-situation. För att sprida sin kunskap och därmed även sin produktförsäljning har många en intressant blogg, ett mer eller mindre personligt fönster där du på sociala medier kan skapa en kundkrets för ditt intresse och din produkt. Det gäller att utnyttja alla sina kanaler, hitta likasinnade och samarbeta på flera olika nivåer.

Vänner i stort och smått

Dina vänner är så viktiga för dig. Låt dem vara viktiga för dig även på jobbet hemifrån. Bolla dina tankar och idéer med dina vänner, andra mammor och personer i din närhet som skulle kunna vara intresserade av den produkten du säljer. De säger sin åsikt på ett rakt och korrekt sätt, de känner dig och vill hjälpa dig på bästa sätt. Här kanske du till och med har en blivande kompanjon. Vänner skall vilja köpa produkten för att den är bra till ett pris som inte är rabatterat för att de är just vänner med dig, utan för att de vill ha varan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *