Hur man blir en mamma-bloggare

Published by adminy on

Att bli mamma och förälder är ett stort steg i de flesta kvinnors liv. Många drömmer enda sedan barnsben om hur det ska bli att vara förälder, och om hur många barn man önskar sig. Oavsett om du har drömt om att bli mamma länge eller inte kanske det har lockat dig att börja blogga om ditt liv som mamma?

Att börja blogga om mamma-livet kan vara ett sätt att dela med sig av både roliga och mindre roliga händelser i livet. Förutom detta kan din blogg generera intäkter. Om du vill veta hur du kan börja mamma-blogga och göra bloggen till en inkomstkälla, fortsätt då att läsa vår artikel! Vi kommer nämligen att ge dig tips kring hur du går till väga.

Innan du skapar en blogg

Innan du skapar dig en blogg kan det vara bra att utforma en plan om hur ditt bloggande ska gå till. Vi rekommenderar att du antingen väljer att publicera ett inlägg om dagen, eller ett par längre mer genomarbetade inlägg per vecka. Genom att kontinuerligt göra inlägg kommer du att locka till dig läsare som vill återkomma och läsa mer.

Genom att hela tiden erbjuda nytt och genuint innehåll på bloggen vet läsarna att din blogg “lever” och är aktiv. Tänk dock på att inte göra snabba och slarviga inlägg, då är det bättre att du skapar färre men mer genomarbetade inlägg. Det är alltid innehåll och känsla som kommer att bygga din blogg och göra den populär.

Skapa en blogg

När du funderat klart över hur du ska blogga, samt vad du vill dela med dig av från ditt liv är det dags att skapa bloggen. För att kunna generera pengar måste du ha annonser på din blogg, eller använda dig av en bloggplattform som ger dig pengar per besökare. För att få in annonser på bloggen behöver du ändra den så kallade kodmallen.

Annonseringen kan kännas komplicerad men om du söker efter guider på nätet kan du lätt komma igång med annonser på din blogg. Du kan också skapa adlinks och reklamlänkar som genererar pengar när en läsare klickar på länken och handlar. Tipsa dock med måtta och rekommendera sådant du verkligen gillar. En blogg bör kännas genuin och inte som ett reklamblad, för då tröttnar läsarna.

Övriga sätt att tjäna pengar på din blogg

Det finns också andra sätt att tjäna pengar på din mamma-blogg. Du kan på vissa plattformar ha en egen webbshop där du lägger till produkter du tipsar om, eller tycker om. Dessa fungerar också som reklamlänkar, men ser lite annorlunda ut. Du får helt enkelt pengar för varje såld vara. Du bör kombinera flera sätt att tjäna pengar på din blogg för bästa effekt.

Alla som läser bloggar eller Instagram vet att samarbeten är populärt. Samarbeten med företag genererar ofta större summor pengar, i utbyte mot att du visar upp och på så vis tipsar och gör reklam för företagets produkt. För att lyckas ro hem ett samarbete krävs dock ofta att du har ett visst antal följare, eller att du har en nisch på bloggen som passar företaget.

Engagemang

När du skriver om ditt liv som mamma och förälder kommer det säkert inte att saknas engagemang från din sida! Det krävs dock att detta syns även för dina läsare. Detta visar du genom att göra genomtänkta inlägg, ta fina bilder och genom att engagera dig i andras bloggar. Läs andra bloggar och kommentera och diskutera relevanta inlägg med en god ton.

Att tjäna pengar som mamma-bloggare

Att tjäna pengar som en mamma-bloggare är det inte alla som lyckas med. Men bloggande kan ge dig nya vänskaper och insikter och med lite tur även fler sedlar i plånboken. Något du dock bör vara medveten om är att det kan ta tid att bygga upp en bra blogg med många följare, och därmed också kunna generera en regelbunden inkomst.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *