Kända svenska mamma-bloggare

Published by adminy on

Gillar du att följa bloggare som skriver om sitt mammaliv? I sådant fall är denna artikel helt i din smak. Att följa en mammablogg kan ge en unik insikt i hur livet som mamma kan vara. Men bloggarna ger också en stor igenkänningsfaktor för de som redan har barn. Vi kommer här att nämna tre av de mest kända svenska mammabloggarna för tillfället. Många av dem har blivit så pass kända för sitt mammabloggande, eller sitt bloggande innan mammalivet gjorde entré, att de kan leva på sin blogg. Här i vår artikel finns också några kända kvinnliga bloggare som är gravida, och väntar ett tillskott till familjen.

  • Mammabloggare är mammor som bloggar om sitt liv
  • Mammabloggandet uppstod på riktigt kring mitten av 2010-talet
  • En del mammor lever idag helt eller delvis på sin blogg

Lady Dahmer

Vi börjar med en mammabloggare som för vissa kan vara väldigt provocerande, medan andra tycker att hon alltid sätter huvudet på spiken med sina bloggposter. Oavsett vad man tycker om denna kvinna är hon alltid intressant att följa. Lady Dahmer, som egentligen heter Natashja Psomas Blomberg är född 1976 och har idag tre barn med maken Oskar. Lady Dahmer har gjort sig ett starkt namn inom bloggvärlden genom att engagera sig i frågor om feminism och fettaktivism. Men ända sedan hon fick barn har hon skrivit om livet som mamma. Blomberg både prisas och kritiseras för sina uppriktiga och detaljerade inlägg om livet som mamma.

Exempel på ämnen som Natashja Blomberg tar upp är genusperspektiv, barnuppfostran och att livet som förälder många gånger är riktigt tufft och utmattande. Hon har ofta debatterat för att barn ska leka, och klä sig, utan tanke på genus. Hennes bild på sin son iförd en rosa klänning skapade en stark debatt. Lady Dahmers blogg har under flera år varit den som legat på bloggtoppen med flest besökare. Hon har inkomster från sitt bloggande, och den konst hon ofta saluför via just bloggen. Förutom att blogga om sina åsikter kring feminism och föräldraskap har hon också varit krönikör i tidningar som ETC, Amelia och Metro.

Kenza Zouiten Subosic

De som följt bloggvärlden de senaste tio åren har garanterat hört talas om bloggaren, modellen, entreprenören, designern och influencern Kenza Zouiten. Kenza började att blogga redan som 15-åring. Redan ett år senare hade hon Sveriges största blogg. Sedan dess har hon bland annat arbetat som modell, haft en TV-show ihop med modellen och bloggerskan Tyra Sjöstedt, varit programledare för MTV och startat ett eget klädmärke. Kenza som är född 1991 har alltid delat med sig av mycket i sitt liv, men det var först efter att hennes graviditet bekräftades som hon börjat delge sina läsare om kampen att nå dit.

Kenza har sedan dess öppenhjärtigt delat inlägg och videos där hon pratar om chocken som följde efter att hon fick veta att hon inte kunde få barn. Hon har sedan dess berättat om den långa och jobbiga processen hon och maken har gått igenom. Hon har på så vis fått många fler följare, och vi tror att hon kommer att bli en betydande mammabloggare med tiden. Framöver kan vi därför förvänta oss att fortsätta få läsa mer om Kenza och hennes liv som förälder. Kenza lever redan på sin blogg och sina företag kopplade till den, men säkerligen kommer hon att få mer inriktade samarbeten som mamma.

Charlotte Perelli

Charlotte Perelli är född 1974 och flerbarnsmamma. Hon är känd som sångerska och entreprenör och har sedan många år mammabloggat hos Damernas Värld. Charlotte skriver om sitt liv som en aktivt arbetande, och känd, mamma. Hon har också berättat om personliga händelser i samband med graviditeterna och om hur det är att fortsätta jobba som artist trots en långt gången graviditet. Charlotte har en härlig humor och delar gärna med sig av många skratt på sin mammablogg. Vill du inte bara läsa mammabloggar kan du också skapa din egen mammablogg. Gemenskapen som kommer ur mammabloggande är härlig oavsett om du är läsare eller bloggare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *