Läs om mammor som tjänar pengar online

Published by adminy on

Nu tänker du kanske, på vad och hur? På denna hemsida kommer vi bidra med tips och råd, nackdelar som fördelar, fallgropar att undvika. Jobba hemifrån är mer en livsstil, och/eller ett sätt att hitta extra inkomster. Om drömmar om “snabba” cash eller att du vill satsa allt på ett kort, bör du nog fundera minst en extra gång.

Hemifrån? Lyxliv? Eller? Hemifrån är fortfarande ett något laddat ord, ett sätt att undvika chefen? Prestera mer eller mindre? Svensk avundsjuka, främst i en organisation där vissa avdelningar inte har den möjligheten, eller är det mer en generationsfråga? Vår hemsida gör inga ställningstagande, visar inga pekpinnar, finns inget rätt eller fel anser vi. Utan vi fokuserar på dig som mamma, och ditt vägval.

Fokus och disciplin

Fällan eller svårigheten med att jobba hemifrån kan vara att jobbet och fritiden flyter ihop. För många är just flexibiliteten det som lockar, flexibla arbetstider som de facto faktiskt möjliggör detta för er mammor. Men, ett viktigt men, du ska faktiskt jobba, se hemmet som din arbetsplats, särskilj arbetstid och fritid, som du gör hemifrån med lunch och kanske fikatider.

Pyjamas eller knytblus? Troligen lite tillspetsat och egentligen varken rätt eller fel. Dock är vår poäng att du gör dig i ordning för en arbetsdag, ordning för jobb! Fixa ditt hår, borsta tänderna, släng pyjamasen i sovrummet och byt om! Genom detta tydliggör gör du gränsdragningen mellan fritid och jobb, mellan privatliv och arbetsliv, mellan rast och jobb.

Var strukturerad

Om du ofta åt din lunch på jobbet, med medtagen matlåda, gör samma förberedelser, så hinner du nog också med en bensträckare runt ditt område/kvarter. Ät inte framför datorn, ta din lunchrast, skrivbordsluncher är inte ett effektivt sätt i långa loppet. Vi vill återigen betona den viktiga gränsdragningen, som på många sätt är så mycket svårare och lättare att glömma bort hemma.

Om alla de här punkterna ska fungera, ligger ett visst ansvar på dig att förklara för din omgivning att du jobbar, visst hemifrån, men du jobbar och inget annat. Du har nödvändigtvis inte mera tid över att ses bara för att du jobbar hemma. Tummar du på detta, suddas din tillvaro allt mer ut, vilket gör det svårare för dig att nå dina mål.

Jobba inspirerat och tydligt

Om allt vi har skrivit om verkligen ska fungera, så måste du även vara tydlig gentemot din omgivning. En av de viktigaste grundreglerna är när du jobbar hemifrån är att du inte är mer ledig eller tillgänglig, varken för dina vänner eller familj. Visst, du slipper kanske långa resor, tidstjuvar, men det är bra att alltid ha denna grundregel i bakhuvudet.

Sist men inte alls minst viktigt – plats! Iordningställ din egen arbetsplats hemma, fyll den med saker som inspirerar dig. Matbordet eller soffan, visst det kanske kan fungera, men vi tror du vinner på att ha ett separat skrivbord att sitta vid, fylld med inspiration du skapat. En blomma, peppande tavlor, kanske en whiteboardtavla, följ dina egna tankar, var modig

Vad kan du tjäna pengar på?

Konsten att tjäna pengar hemifrån är vare sig enkelt eller svårt. Utan det som oftast styr är i huvudsak din utgångspunkt med att vara hemma och kunna tjäna pengar. Hur mycket som behövs är din livsstil som avgör, det gäller även hur länge du vill jobba hemifrån. Skapa hemsidor, bli en influenser, blogga, jobba som översättare, testare, ja du märker, det finns något för alla.

Sammanfattning

Vad vi vill förmedla med denna hemsida? Att jobba hemifrån faktiskt inte bör ses med avundsjuka, utan vi vill bidra till att öka förståelsen, hjälpa dem som jobbar hemifrån att få sin vardag att gå ihop på ett bättre sätt, kanske främst ensamstående mammor. Valfriheten kanske kan hjälpa människor som lider av ohälsa, utbrändhet, mobbing eller andra trakasserier. Välkommen att läsa mer här på sidan!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *