Webbshops som ägs och drivs av mammor

Published by adminy on

När du sitter med dina tankar om en webbutik, hemsida och att verkligen göra det du vill och brinner för, så är det bara att ge sig ut på nätet för inspiration. Det finns massor av driftiga, initiativrika och framgångsrika mammor som alla mer eller mindre har startat från noll och vågat satsa på sina egna idéer. Alla betonar visserligen svårigheterna med att jobba som egen, lära sig något nytt och kombinera det med att vara en bra mamma. Vi skall försöka bena ut de bästa tipsen och den mesta inspirationen från några av dessa mammor som har lyckats att göra det de vill och samtidigt tjäna pengar.

  • Glöm inte av att vara mamma även om du driver en egen verksamhet
  • Alla mammor är olika och du behöver inte alltid göra som alla andra
  • Är det ditt företag så är det du som bestämmer tid, takt och utveckling.
  • Hämta inspiration från andra mammor, lär av deras misstag och våga lyckas precis som de.

Giovanna Hilke

Giovanna Hilke är en klassisk mångsysslare med allt vad det innebär med kreativa idéer och vilja att göra olika saker. Hon är en av dem som har växt upp i en familj som präglats av entreprenörsanda så steget att starta en egen verksamhet var inte så stort. Men trots allt skall steget tas och det krävs både kunskap och mod. Giovanna är en av alla de driftiga, duktiga och välutbildade kvinnor som fick en mental paus när hon och maken väntade sitt andra barn. Hon hade avslutat sin tjänst som maskiningenjör och den kreativa rastlösheten satte in.

Den utmynnade i hennes egna personliga inredningsföretag, Hilkedesigns. Hon höll sig kvar i en industriell sfär med mycket inspiration av de grova materialen koppar, stål och betong, samtidigt som hon med mjuk kreativitet skapade produkter som passar i ett hem. Ljusstakar i kopparrör, lampor och bord i betong. Hennes personliga stil och möjligheten att beställa skräddarsydda produkter gjorde att människor blev nyfikna och hörde av sig med sina önskemål och funderingar. När Giovanna startade sin webbshop tog hon kontakt med för henne kvalitativa företag, för att utöka sitt eget utbud i shoppen och göra den intressant för fler, bra samarbeten var och är viktigt för Giovanna.

Anja Forsnor

Anja Forsnor är ytterligare en driftig och kreativ tjej som driver sitt eget företag som frilansade redaktör för Grounded Factory som säljer ekologiska yogamattor med personlig stil och design. Mitt i allt detta skulle Anja och hennes man ha barn. Anja insåg att bara släppa all aktivitet med blogg, skrivande, webbshop och företaget inte var en lösning då hon efter mammaledigheten inte skulle ha något jobb att komma tillbaka till. Bebisen Lily kom och självklart med henne en stor lycka, men också ett stort ansvar att vara mamma för första gången. Anja fick växla mellan matning, skrivande, intervjuer och möten, och Lily hängde med på det mesta.

Naturligtvis kom tiden och tillfällen när det inte fungerade så bra och Anja erkänner att den tiden var tuff. Det var tufft med krav från sig själv, från sina uppdragsgivare och från omgivningen och familjen. Hon tog några viktiga beslut ihop med familjen och strukturerade sitt jobb, prioriterade sin familj och slutade att belägga sig själv med besvikelse och en känsla av otillräcklighet. Idag hade hon med den erfarenheten förberett sin föräldraledighet på ett annat sätt, avsatt tid för att bara vara mamma och bett om mer hjälp för att effektiv kunna jobba med sitt företag under tiden. Ett citat från Anja är; “Det är inte lätt, men det går.”

Sammanfattning

Både Giovanna och Anja poängterar svårigheterna med att tiden inte räcker till, och ett barns ständiga behov som självklart kommer i första hand. Men båda tjejerna betonar samtidigt de fantastiska möjligheterna som finns där du kan vara flexibel, jobba med det du vill, hålla kontakten med ditt arbetsliv och samtidigt ta hand om en ny familjemedlem. De betonar vikten av struktur och flexibilitet. Att jobba onlinebaserat är av största vikt för friheten och möjligheten att kombinera mammajobbet med företagande. Sover barnet på eftermiddagen finns det möjlighet att jobba där och då och verkligen ta vara på dygnets alla timmar på bästa sätt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *